Nieuws

Opening bokashi-kuil op gemeentewerf Grave

Publicatiedatum: Vrijdag 29 maart 2019

Bij de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert komt ieder jaar een grote hoeveelheid slootveegsel en boomblad vrij. Als proef hebben de drie gemeenten gezamenlijk slootveegsel en boomblad verzameld en op de gemeentewerf in Grave verwerkt tot bokashi.

Lees verder

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen (Grindkoffer)

Publicatiedatum: Vrijdag 29 maart 2019

De lente is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de grindkoffer.

Lees verder

Woningsluiting Van der Plaatstraat 7 Grave

Publicatiedatum: Donderdag 28 maart 2019

In verband met een overtreding van de Opiumwet is het pand Van der Plaatstraat 7 te Grave gesloten voor een periode van drie maanden.

Lees verder

Opgeruimd staat netjes

Publicatiedatum: Dinsdag 26 maart 2019

Op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019 waren bijna 1.600 vrijwilligers op de been om hun omgeving vrij te maken van zwerfvuil.

Lees verder

Dylan vond een vaste baan door het Focusproject Jongeren

Publicatiedatum: Maandag 25 maart 2019

Intensieve samenwerking tussen gemeenten, scholen, werkgevers en zorgorganisaties

Lees verder

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen (wadi)

Publicatiedatum: Donderdag 21 maart 2019

De lente is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de wadi.

Lees verder

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen (regenton)

Publicatiedatum: Maandag 18 maart 2019

De lente is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende zes weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: een regenton met overloop.

Lees verder

Duurzame bomen door omvorming: openbaar groen in Grave

Publicatiedatum: Donderdag 14 maart 2019

De gemeente Grave is al enkele jaren bezig met groenrenovatie. Dat gebeurt in fases. Op dit moment wordt de vierde en laatste fase van de groenrenovatie voorbereid. Enkele straten in de Mars worden voor de bouwvakvakantie anders ingericht. In het najaar, het plantseizoen, zullen daar nieuwe, duurzame bomen worden geplant en worden heesters vervangen. Ook elders in de gemeente worden voorbereidingen getroffen voor het vervangen van onderhoudsintensieve bomen. In het najaar van 2019 of het voorjaar van 2020 zal ook daar nieuwe aanplant verschijnen.

Lees verder

Burgemeester heet bezoekers welkom

Publicatiedatum: Woensdag 13 maart 2019

Praatplaatjes bij gemeentehuis Grave

Lees verder

Uitbreiding AgroProeftuin de Peel

Publicatiedatum: Woensdag 13 maart 2019

In AgroProeftuin de Peel wordt door verschillende partijen, waaronder de gemeente Mill en Sint Hubert, samen gewerkt aan nieuwe vormen van landbouw en veehouderij. De huidige proeflocatie aan de Middenpeelweg wordt in 2019 fors uitgebreid.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.