Nieuws

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Het is ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan.

Lees verder

Glas, textiel en luiers in de container: bedankt!

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

De meeste inwoners n het Land van Cuijk en Boekel stoppen hun glas, textiel en luiers in de betreffende container. Deze containers worden regelmatig geleegd.

Lees verder

Tuinafval aanbieden op de milieustraat vanaf augustus weer gratis

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Vanaf 1 augustus 2019 kunt u uw tuinafval weer gratis naar de groenstraat in Haps en de diverse minimilieustraten brengen. Na 1 jaar blijkt dat door het ingevoerde tarief ongewenste verschuivingen van afvalstromen heeft plaatsgevonden.

Lees verder

Etensresten ook in de gft-container

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Etensresten en ander keukenafval, zoals theezakjes, schillen en kofiedrab horen in de gft-container. Het scheelt een hoop nare luchtjes als u het daarin gooit, want de gft-container komen we iedere week legen!

Lees verder

Tweede informatieavond over herontwikkeling locatie voormalig schoolgebouw De Sprankel

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Op 3 juli 2019, aanvang 19.30 uur, wordt in wijkgebouw Esterade aan de Estersveldlaan in Grave een tweede informatieavond georganiseerd over de herontwikkeling van de locatie “voormalig schoolgebouw De Sprankel en omgeving”. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees verder

Verbod op beregenen met water uit sloten en beken in Oost-Brabant

Publicatiedatum: Dinsdag 11 juni 2019

In een groot deel van het gebied van waterschap Aa en Maas is het per 7 juni 2019 verboden om te beregenen met water uit sloten en beken. Ondanks de regen van de afgelopen dagen is het nog steeds erg droog.

Lees verder

Digitalisering landbouw: Kennis en ervaring boer noodzakelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 24 mei 2019

Welke kansen en uitdagingen ontstaan door de digitalisering en precisie-akkerbouw? Over dit thema wisselden zo’n 65 agrariërs uit het Duits-Nederlandse grensgebied onlangs van gedachten.

Lees verder

Sympany haalt textiel aan huis op

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Binnenkort haalt Sympany gratis textiel aan huis op. De exacte datum staat op de speciale zakken die u binnenkort in uw brievenbus krijgt. Zet de speciale zak op de aangegeven datum duidelijk zichtbaar aan de straat. Sympany komt deze dan ophalen.

Lees verder

Natuurvriendelijke herinrichting Maasoever bij Grave en monding Gasseltse Loop

Publicatiedatum: Vrijdag 5 april 2019

In de periode maart-november werkt aannemer Martens en Van Oord in opdracht van Rijkswaterstaat aan het natuurvriendelijk maken van in totaal 10 km Maasoever tussen Kessel en Alphen.

Lees verder

Subsidiemogelijkheid projecten "75 Jaar Vrijheid"

Publicatiedatum: Donderdag 21 februari 2019

Voor activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd en waarbij een Duitse deelname uit het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal is betrokken, kunnen aanspraak maken op deze subsidieregeling.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.