Nieuws

Beheersing eikenprocessierups 2019

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken, onderneemt de gemeente Grave actie. In dit bericht leest u welke gevaren de eikenprocessierups voor u en uw (huis) dieren op kunnen leveren en welk beheer de gemeenten voeren.

Lees verder

Tuinafval aanbieden op de milieustraat vanaf augustus weer gratis

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Vanaf 1 augustus 2019 kunt u uw tuinafval weer gratis naar de groenstraat in Haps en de diverse minimilieustraten brengen. Na 1 jaar blijkt dat door het ingevoerde tarief ongewenste verschuivingen van afvalstromen heeft plaatsgevonden.

Lees verder

Etensresten ook in de gft-container

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Etensresten en ander keukenafval, zoals theezakjes, schillen en kofiedrab horen in de gft-container. Het scheelt een hoop nare luchtjes als u het daarin gooit, want de gft-container komen we iedere week legen!

Lees verder

Tweede informatieavond over herontwikkeling locatie voormalig schoolgebouw De Sprankel

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Op 3 juli 2019, aanvang 19.30 uur, wordt in wijkgebouw Esterade aan de Estersveldlaan in Grave een tweede informatieavond georganiseerd over de herontwikkeling van de locatie “voormalig schoolgebouw De Sprankel en omgeving”. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees verder

Verbod op beregenen met water uit sloten en beken in Oost-Brabant

Publicatiedatum: Dinsdag 11 juni 2019

In een groot deel van het gebied van waterschap Aa en Maas is het per 7 juni 2019 verboden om te beregenen met water uit sloten en beken. Ondanks de regen van de afgelopen dagen is het nog steeds erg droog.

Lees verder

Ontvangst Vierdaagselopers op stadhuis op zaterdag 13 juli 2019

Publicatiedatum: Woensdag 5 juni 2019

Woont u in de gemeente Grave en loopt u dit jaar de 103e Nijmeegse Vierdaagse? Dan bent u van harte welkom op de bijeenkomst voor Vierdaagselopers uit onze gemeente op zaterdag 13 juli a.s. van 10.30 uur tot 12.00 uur in het stadhuis, Arnoud van Gelderweg 71.

Lees verder

Inzameling taxussnoeisel gaat van start

Publicatiedatum: Maandag 3 juni 2019

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni 2019 weer van start. Stichting Taxus Taxi komt het taxussnoeisel gratis ophalen. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

Lees verder

Herbenoeming burgemeester Roolvink

Publicatiedatum: Maandag 27 mei 2019

Burgemeester Roolvink voor zes jaar herbenoemd.

Lees verder

Dynamic Borders: ontmoet bedrijven uit de grensregio

Publicatiedatum: Maandag 27 mei 2019

Ruim 100 deelnemers waren maandag 20 mei aanwezig bij de internationale ondernemersbijeenkomst ‘Ondernemers voor Europa’ bij Airport Weeze. De bijeenkomst werd georganiseerd door het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’, MKB-Limburg, de Business Club Maas Rhein, de Kreishandwerkerschaft Kleve, de niederländisch-deutscher Business Club, de Euregio Rijn-Waal en de Euregio Rijn-Maas-Noord. Ook studenten van de Fontys Hogeschool in Venlo waren van de partij.

Lees verder

Digitalisering landbouw: Kennis en ervaring boer noodzakelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 24 mei 2019

Welke kansen en uitdagingen ontstaan door de digitalisering en precisie-akkerbouw? Over dit thema wisselden zo’n 65 agrariërs uit het Duits-Nederlandse grensgebied onlangs van gedachten.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.