Expeditie Zuiderwaterlinie

Publicatiedatum: Vrijdag 10 mei 2019

Wandel en feest mee tijdens de ‘Brabantse elfstedentocht’

't Gò Dur! Expeditie Zuiderwaterlinie is een Brabantse elfstedentocht langs natuur, historie en cultuur. Laat je van 19 tot en met 29 juni 2019 meevoeren van Bergen op Zoom naar Grave, langs elf vestingsteden en hun ommelanden. Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie duik je de spannende militaire geschiedenis van de Zuiderwaterlinie in, geniet je van onverwachte wendingen tijdens culturele optredens, snoep je van lokale streekproducten en word je omringd door de stille natuur in het buitengebied.

Geschiedenis

Elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten en betoverend mooie natuur: de Zuiderwaterlinie heeft het allemaal. Hier komt 450 jaar geschiedenis samen: de mooiste vestingsteden tussen Bergen op Zoom en Grave worden aan elkaar geregen door deze historische waterlinie. Aan de hand van de Zuiderwaterlinie kan vrijwel het hele verhaal van het oorlogsverleden van Brabant verteld worden.

Kies je favoriete etappe

Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie ga je op ontdekkingstocht: naar het militair erfgoed, de natuur en de rijke cultuur in Brabant. Dagelijks kan je kiezen tussen een langeafstand-etappe (± 20 km) of een kortere recreatieve tocht (± 10 km). Wie kiest voor de lange afstand, kiest voor de groene omgeving.

Sluit je aan bij de kortere etappe, dan wandel je in groepsverband. Onderweg vertellen gidsen over de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie en is er aandacht voor het landschap.

Meer dan een wandeltocht

Expeditie Zuiderwaterlinie is echter meer dan alleen maar een wandeltocht. Ook aan cultuur wordt gedacht: fanfares, gildes, theater, dans en muziek vertellen het verhaal van de Zuiderwaterlinie. Aan het eind van elke etappe komen alle wandelaars samen voor een feestelijk onthaal.

Informatie

Kijk voor meer informatie over de etappes en het inschrijven op www.expeditiezuiderwaterlinie.nl.